[...] jedna z najcenniejszych grup substancji w mace, jak również w innych roślinach z rodziny Brassicaceae. W mace stanowią one średnio ok. 1% świeżej masy korzenia, co stanowi ilość 100 razy większą niż w kapuście. To właśnie zawartość glukozynolatów przekłada się na cenne lecznicze i żywieniowe cechy tej rośliny. Uważa się, że stanowią one [...]
Witam wszystkich. Ten artykul jest poswiecony w wiekszym stopniu dla ludzi ktorzy nie maja pojecia o zdrowym odzywianiu sie, o zdrowym zyciu. Nie badz sam, ukladaj zdrowa diete swoim dzieciom, zonom, mezom, rodzicom, dziadkom. :) Wprowadzenie Kazdy z nas chcialby zachowac szczupla sylwetke przez cale zycie. Wymaga to [...]
[...] http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/HI-Anabol_Protein_i26464_d380x380.jpg OPIS: -Idealny profil aminokwasów niezbędny do budowy Twojej muskulatury. -Duża ilość aminokwasów BCAA. -Stymuluje przemianę materii, buduje beztłuszczową masę mięśniową -Lepsza regeneracja. HI-Anabol Protein – zawiera w swoim składzie 20% izolatu białka [...]
[...] czyli 3 cząsteczki fosforanu związane z cząsteczką adenozyny), gdzie jedna z cząsteczek fosforanu jest używana do wywołania skurczu mięśni włókien mięśniowych. Jeżeli duża ilość włókien działa w ten sposób jednocześnie, nasze mięśnie działają w sposób, jaki od nich oczekujemy. Mamy ograniczoną rezerwę ATP w tkance mięśniowej, którą [...]
[...] - przekreśliło łączenie kreatyny z kofeina raz na zawsze. Czy słusznie? Postaram się pokazać, że nie do końca. Postaram się pokazać, że niesłusznie sądzi się, że każda ilość kofeiny, - bo niestety tak jest, że się uogólnią i skoro nie wolno kofeiny brać z kreatyna to nie wolno Koniec kropka Nie ważne czy to 100mg,czy 200mg czy 600mg [...]
[...] są bezpośrednio w mięśniach. Biorą czynny udział w transporcie energii i azotu pomiędzy mięśniami i wątrobą, gdzie są odwracalnie przekształcane w kwasy ketonowe. Największa ilość aminokwasów rozgałęzionych wykorzystywana jest w przemianach energetycznych. L-leucyna pobudza syntezę białek w mięśniach i jest niezbędna dla procesów wzrostu w [...]
[...] Jedz ok. 1g białka na 1 kg wagi Jedz nie mniej niż 60 i nie więcej niż 100g węglowodanów dziennie Ogranicz spożywanie tłuszczów Przyjmuj dodatkowo pewną ilość witamin i soli mineralnych, dla uzupełnienia ich ubytków w organizmie Jeżeli chcesz przybrać lub stracić na wadzę, różnicuj pobór kalorii - powinno się to odbywać [...]
[...] białka i węglowodanów zamienione na tłuszcz - 67 g ( 600 kcal). Następnie proporcjonalnie pomniejszamy wartość kaloryczną pokrywaną przez białka i węglowodany o taką ilość kalorii, jaka została zamieniona na tłuszcz. Dzienna podaż: 255 g B, 595 g W, 67 g T I DZIEŃ -wtorek II posiłek SPAGHETTI BOLONESE Składniki: - 200 g chudej [...]
[...] Arnolda Jedz ok. 1g białka na 1 kg wagi Jedz nie mniej niż 60 i nie więcej niż 100g węglowodanów dziennie Ogranicz spożywanie tłuszczów Przyjmuj dodatkowo pewną ilość witamin i soli mineralnych, dla uzupełnienia ich ubytków w organizmie Jeżeli chcesz przybrać lub stracić na wadzę, różnicuj pobór kalorii - powinno się to odbywać [...]
[...] z dostępnych tanich supli i z mieszanki osiągnąłem stack na bardzo wysokim poziomie. Spędziłem dużo czasu na forum i nie tylko analizując wpływ substancji na organizm ,ich ilość oraz wzajemne oddziaływanie na siebie w cyklu.Ale za dużo tego by to opisywać dokładnie bo działanie większości znanych substancji zna każdy z nas. Zanim przejdę do [...]
[...] Jedz ok. 2g białka na 1 kg wagi , jedz nie mniej niż 3g i nie więcej niż 6g węglowodanów/kg wagi ciała dziennie, ogranicz spożywanie tłuszczów, przyjmuj dodatkowo pewną ilość witamin i soli mineralnych, dla uzupełnienia ich ubytków w organizmie. Jeżeli chcesz przybrać lub stracić na wadze, różnicuj pobór kalorii - powinno się to odbywać [...]
[...] Arnolda Jedz ok. 1g białka na 1 kg wagi Jedz nie mniej niż 60 i nie więcej niż 100g węglowodanów dziennie Ogranicz spożywanie tłuszczów Przyjmuj dodatkowo pewną ilość witamin i soli mineralnych, dla uzupełnienia ich ubytków w organizmie Jeżeli chcesz przybrać lub stracić na wadzę, różnicuj pobór kalorii - powinno się to odbywać [...]
[...] które działają konserwująco i dlatego nadają się one do długiego przechowywania. Zawartość potasu w suszonych owocach wzrasta. Daktyle Owoce daktylowca zawierają dużą ilość cukrów .Obok cukrów występują białka, tłuszcze, karoteny, witaminy z grupy B (ale bez witaminy B12), witamina E, wapń, żelazo i fosfor. Daktyle są traktowane jako owoce [...]
[...] obawiać przetrenowania, - przyjmowany monohydrat kreatyny powinieneś podzielić na wiele mniejszych dawek, ponieważ mięśnie mogą jednorazowo wchłonąć tylko ograniczoną jego ilość (maksymalnie 5 g na kg mięśni), - im więcej kreatyny przyjmujesz tym więcej jej wydalasz w postaci kreatyniny, jeżeli np. podczas fazy podtrzymania przyjmujesz 20 g [...]
[...] obawiać przetrenowania, - przyjmowany monohydrat kreatyny powinieneś podzielić na wiele mniejszych dawek, ponieważ mięśnie mogą jednorazowo wchłonąć tylko ograniczoną jego ilość (maksymalnie 5 g na kg mięśni), - im więcej kreatyny przyjmujesz tym więcej jej wydalasz w postaci kreatyniny, jeżeli np. podczas fazy podtrzymania przyjmujesz 20 g [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] i niskim IG jakimi bez wątpienia są płatki owsiane czy otręby. -Na noc staraj się unikać jedzenia dużych ilości węglowodanów – jeżeli musisz niech to będzie niewielka ilość. -Twaróg jest dobry i tanim źródłem białka jednak uważaj aby Ci szybko nie zbrzydł. Wiadomo, że jeżeli też masz wybór zjeść w szkole twaróg albo nic zdecydowanie [...]
[...] się dieta zrównoważona, w której spożycie tłuszczu waha się na poziomie 20-30%. Jak się okazało, przyczyną powstawania niekorzystnych zmian budowie ciała nie jest nie tyle ilość tłuszczu, co nieodpowiedni jego rodzaj. Najbardziej niekorzystną formą lipidów pokarmowych są tłuszcze pochodzenia zwierzęcego, zawarte w tłustych gatunkach mięs i [...]
[...] kwaśne, dlatego spożywanie mleka sprzyja rozwojowi próchnicy. Człowiek wchłania więcej wapnia z mleka matki, mimo mniejszej jego zawartości, gdyż ważna jest nie tylko ilość wapnia, ale również proporcje pomiędzy innymi składnikami. Jest jeszcze jedna niepokojąca rzecz w kwestii wapnia. Jedyną istotą na ziemi, która cierpi z powodu [...]
[...] kwaśne, dlatego spożywanie mleka sprzyja rozwojowi próchnicy. Człowiek wchłania więcej wapnia z mleka matki, mimo mniejszej jego zawartości, gdyż ważna jest nie tylko ilość wapnia, ale również proporcje pomiędzy innymi składnikami. Jest jeszcze jedna niepokojąca rzecz w kwestii wapnia. Jedyną istotą na ziemi, która cierpi z powodu [...]
[...] mleczarskich. Dzienne zapotrzebowanie powinno Ci dostarczyć od czterech do pięciu szklanek chudego mleka o zawartości 2% tłuszczu lub mniejszej. Mleko posiada również sporą ilość protein i węglowodanów. Uwaga: Nie zalecamy picia mleka pełnego, zawiera ono dużo cholesterolu. Waga Jest to program, który poprawi twoją skuteczność i będzie regulował [...]